Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle doet zichzelf tekort in Nijmegen

NEC - PEC
 

PEC Zwolle moest voor de derde wedstrijd in het nieuwe seizoen reizen naar Nijmegen waar NEC de tegenstander was. De mannen van Johnny Jansen bewezen zich een slechte dienst in Nijmegen want men was de betere ploeg maar ging met nul punten terug naar Zwolle.

Johnny Jansen durfde het aan om nieuwe verdediger Simon Graves Jensen direct in de basis te laten starten en ook Dylan Vente mocht starten.
Het hoger ingeschaalde NEC mocht dan wel als favoriet worden beschouwd, de praktijk bleek weerbarstiger in een volgepakt Goffertstadion. Nadat de thuisploeg een goede start had gemaakt, was het PEC Zwolle dat het initiatief nam.

Een goedlopende aanval kwam bij Anouar el Azzouzi's maar zijn inzet werd gekraakt door een NEC'er. PEC Zwolle had de zaken goed op orde en speelde bij vlagen met bravoure. Dit leverde grote kansen op. Ody Velanas, die op vanaf de rechterkant begon, maakte zich een weg door de Nijmeegse defensie, maar zijn voorzet kon niet binnengelopen worden door Vente. El Azzouzi schoot in het vervolg van de aanval naast.

De Zwollenaren roken bloed en gingen vol voor de openingstreffer. Eliano Reijnders stelde Davy van den Berg in staat om te scoren maar zijn schot belande op de onderkant van de lat en net voor het rustsignaal was het dezelfde van den Berg dichtbij maar in kansrijke positie knalde bij de bal op doelman Robin Roelfs. De thuisploeg kon daar niets tegenover stellen en liepen constant achter de feiten aan.
Ook in de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, een beter PEC Zwolle en een tegenvallende NEC Nijmegen totdat een actie van Thierry Lutonda de wedstrijd kantelde. Na een domme charge kreeg hij zijn tweede gele kaart en dus rood en kon inrukken.

Aanvankelijk was er ook met een man minder weinig aan de hand voor de bezoekers. NEC wist tevens in overtal amper een vuist te maken, maar drie minuten voor tijd werd het vonnis toch geveld door de thuisploeg.

Een voorzet van invaller Thomas Ouwejan werd door doelman Jasper Schendelaar niet goed verwerkt en zo kon Rober Gonzalez de late 1-0 aantekenen. De Spanjaard werd matchwinner en PEC Zwolle blijft door het verlies na drie duels met lege handen.

 

NEC Nijmegen: Robin Roefs, Brayann Pereira (Thomas Ouwejan), Iván Márquez, Bram Nuytinck, Calvin Verdonk, Mees Hoedemakers (Sontje Hansen), Dirk Proper, Rober González, Kodai Sato, Başar Önal (Argyrios Darelas), Koki Ogawa

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Eliano Reijnders, Simon Graves Jensen, Anselmo Garcia McNulty, Thierry Lutonda, Nick Fichtinger (Thomas Buitink), Anouar el Azzouzi, Odysseus Velanas (Dylan Mbayo), Davy van den Berg, Filip Krastev (Kaj de Rooij), Dylan Vente (Damian van der Haar)

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Gele kaart(en) NEC Nijmegen: Brayann Pereira,

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Nick Fichtinger, Anouar el Azzouzi, Thierry Lutonda

Rode kaart PEC Zwolle: Thierry Lutonda (2x geel)