Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle krijgt dik klop in De Kuip

Feyenoord - PEC Zwolle
Zondagavond 20.00 blijft een vreemde tijd om een wedstrijd te spelen in de eredivisie maar vanavond moest PEC Zwolle er aan geloven en hoe. Men moest op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst want in De Rotterdamse Kuip wachtte Feyenoord. Het werd voor de Zwollenaren een heel moeilijke avond en het was aan doelman Jasper Schendelaar dat er “maar” 5-0 op het scorebord.

Zonder de geschorsten Thomas Lam en Younes Namli traf PEC Zwolle aan vanavond. PEC Zwolle verdedigde prima in het eerste half uur, waarin het alleen een kopkans van Dávid Hancko na twee minuten moest toestaan. Jasper Schendelaar stond toen zijn mannetje door de bal, die al voor driekwart over de doellijn was, uit het doel te ranselen. Na ruim een half uur moest de PEC Zwolle doelman toch capituleren want Ayase Ueda stond op de juiste plek om 1-0 te maken. Vlak voor rust werd die score verdubbeld toen een schot van Quinten Timber door Luka Ivanuseć van richting werd veranderd: 2-0.

Kansen kon PEC Zwolle zelf niet creëren en direct na rust onderscheidde Jasper Schendelaar zich andermaal. Hij keerde knap een strafschop van Ayase Ueda, waardoor de schade beperkt bleef tot 2-0. Na een uur kreeg Damian van der Haar een enorme kans. De bal kwam voor open doel voor zijn voeten, maar zijn volley ging over en naast het doel van Justin Bijlow.

Opnieuw kreeg Feyenoord een penalty, ditmaal mocht de net ingevallen Santiago Gimenez zich over dit buitenkansje ontfermen. Dit overigens op aanraden van de VAR. Jasper Schendelaar kon de tweede strafschop van de avond niet keren: 3-0. Tien minuten voor tijd was het Lutsharel Geertruida die uit een hoekschop voor 4-0 zorgde, nadat wederom Jasper Schendelaar meerdere keren een Rotterdamse kans onschadelijk had gemaakt. De kans op een Zwolse eretreffer kwam er nog wel, maar Ody Velanas schoot in kansrijke positie over. Het slotakkoord was daarna voor Santiago Gimenez met zijn tweede van de avond: 5-0.

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Geertruida, Trauner, Beelen, Hancko (65. Lopez), Zerrouki, Timber (65. Van den Belt), Stengs (76. Lingr), Paixao, Ueda (65. Gimenez), Ivanusec (57. Jahanbakhsh)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Mac Nulty, Van der Haar, El Azzouzi, Krastev, Velanas, Reijnders (61. Van den Berg), Thy, Van der Water (77. Vellios)

Scheidsrechter: Nagtegaal

Gele kaarten: Stengs (Feyenoord) en El Azzouzi (PEC Zwolle)