Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle na winst op Heracles verzekerd van nog een jaar eredivisie

PEC Zwolle - Heracles

De provincie Overijssel is met vier clubs in de eredivisie heel sterk vertegenwoordigd en vanmiddag in de lunchwedstrijd treffen twee van die clubs elkaar in het Mac3Park Stadion in Zwolle. PEC Zwolle en Heracles Almelo trekken ten strijde tegen elkaar en de winnaar mag ook het volgende seizoen eredivisionist noemen. De verliezer zal nog even geduld moeten hebben want het gat met de plek voor het spelen voor play-offs voor degradatie is acht punten, met nog drie wedstrijden te gaan, na de wedstrijd van vandaag.

Met leuke spandoeken in zowel het thuisvak als het uitvak komen beide ploegen het veld op en mogen de gasten uit Almelo de wedstrijd in gang zetten.

20240428_121202   20240428_121531

De eerste mogelijkheid is voor de thuisploeg als in de vijfde minuut Bram van Polen op rechts doorkomt en de bal voorgeeft maar net op het laatste moment komt er een Almeloos been tussen om de bal tot corner te tikken. Vanuit die corner komt de bal ineens voor de voeten van Odysseus Velanas en die schiet de bal net voorlangs. Een paar minuten later kopt Anselmo Garcia McNulty geheel vrijstaand de bal over na een corner. Een kleine tien minuten later dezelfde situatie en nu geeft de Zwolle aanvoerder de bal voor op Lennart Thy maar zijn uithaal mislukt volledig. In de 16e minuut komt PEC Zwolle op voorsprong Fredrik Oppegård de bal verkeerd teruggeeft en Justin Hoogma laat zich dan aftroeven door Lennart Thy want die tikt de bal net voor zijn voeten weg en dan moet Hoogma in de achtervolging maar grijpt totaal niet in en laat Lennart Thy gewoon lopen en die schiet de bal in het dak van het doel, 1-0.
In de 21ste minuut de volgende kans voor de thuisploeg als Silvester van der Water een prima voorzet geeft achter de Heracles defensie en Lennart Thy wees waar hij de bal wilde hebben en kreeg hem daar maar schiet den over. Dan is het wachten tot de 39ste minuut voor het volgende gevaar als Silvester van der Water vanaf links naar binnen komt en schiet maar zijn inzet gaat dan voorlangs. Direct daarna de grootse kans voor Heracles Almelo maar Brian de Keersmaecker wacht te lang met schieten en zo kan een al liggende Jasper Schendelaar de bal stoppen. Op slag van rust komt Anselmo Garcia McNulty opdrijven en haalt uit en voor dat schot moet Michael Brouwer gestrekt naar de hoek om de bal tot corner te tikken en uit die corner schiet Silvester van der Water weer en dat schot wordt geblokt. In de tegenaanval is het dan gelijk. Een corner vanaf rechts wordt niet goed verwerkt en de bal valt dan voor de voeten van Marko Vejinović en die staat geheel vrij en prikt de bal achter Jasper Schendelaar. Gezien het voetbal een verdiende gelijkmaker want de wedstrijd gaat best gelijk op.

In de tweede helft neemt de thuisploeg het initiatief als ze naar de eigen harde kern toe spelen. De grootste mogelijkheid krijgt men in de 58ste minuut als Anouar el Azzouzi prima uitverdedigt en de bal lang geeft op Younes Namli en die speelt zijn man uit en gaat richting Michael Brouwer maar maakt dan een verkeerde keuze in afspelen want achterin stond Silvester van der Water helemaal vrij en die zag hij blijkbaar over het hoofd en speelt de bal op Lennart Thy en die maait dan over de bal heen.

In de 67ste minuut krijgt Filip Krastev een goede schietkans maar zijn schot gaat net over de goal van Michael Brouwer. Een minuut later is het dan raak voor de thuisploeg en een hele mooie goal. Younes Namli is wat aan het toveren met d ebal in de zestien meter en vind dan achterin Anselmo Garcia McNulty en die kopt de bal door op Silvester van der Water en tikt op fraaie wijze de 2-1 binnen. Zijn eerste goal voor De Blauwvingers van de huurling van SC Cambuur. In de 80ste minuut raakt Younes Namli met een schot de buitenland van de paal. Het is wel duidelijk dat de thuisploeg wel de meeste aanvallende intenties heeft in deze tweede helft en daarom ook verdiend op voorsprong staat.

Na deze voorsprong zakt PEC Zwolle wat in en laat Heracles een beetje komen maar veel doen de mannen van Erwin van de Looi er niet mee. Vijf minuten extra tijd komen er dan bij en in die extra tijd beslist de thuisploeg de wedstrijd als Filip Krastev de bal bijna op de middenlijn verovert en gewoon door kan lopen richting de goal van Michael Brouwer en niemand kan hem stoppen en dan tikt hij de bal langs Michael Brouwer en dat is de 3-1. Hier blijft het dan bij en is PEC Zwolle verzekerd van nog een jaar in de eredivisie. Heracles Almelo heeft nog drie wedstrijden de tijd om dat ook te bewerkstelligen.

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Anselmo Garcia McNulty, Anour el Azzouzi, Filip Krastev, Younes Namli, Odysseus Velanas, Silvester van der Water (Apostolos Vellios), Lennart Thy

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Navajo Bakboord, Justin Hoogma, Kelvin Leerdam, Fredrik Oppegård, Brian de Keersmaecker, Marko Vejinović (Mohamed Sankoh), Ajdin Hrustić, Sem Scheperman (Thomas Bruns), Bryan Limbombe (Mario Engels), Jizz Hornkamp

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Younes Namli, Filip Krastev, Thomas Lam

Gele kaart(en) Heracles Almelo: Brian de Keersmaecker, Ajdin Hrustić, Thomas Bruns