Nieuws

PEC Zwolle neemt een punt mee uit Heerenveen

Heerenveen - PEC

Op het traditionele tijdstip van zondagmiddag half drie moest PEC Zwolle aantreden in het Abe Lenstra Stadion tegen SC Heerenveen. De ploeg van Robin van Persie was nog ongeslagen in thuiswedstrijden en daar wil de ploeg van oud SC Heerenveen trainer en huidig PEC Zwolle trainer Johnny Jansen wel verandering in aanbrengen.

PEC Zwolle beleefde in het Abe Lenstra stadion een droomstart, want al binnen drie minuten lag de 0-1 tegen de touwen. Het was Davy van den Berg met een bekeken schuiver, die de voorzet van Dylan Mbayo vanaf de rechterkant achter voormalig PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart schoot. Zeven minuten kon PEC Zwolle genieten van de voorsprong, want toen was het Dimitris Rallis die de gelijkmaker op randje buitenspel binnenschoof, 1-1

Daarna kwam de thuisploeg beter in het spel en had ook de betere kansen. Maar de Friese pogingen leverden geen doelpunten op. Vlak voor rust was Younes Namli nog een keer heel gevaarlijk namens PEC Zwolle. Zijn poging kon met de nodige moeite door Van der Hart worden gekeerd, ten koste van een corner.

Gesteund door een vol en hartstochtelijk meelevend uitvak ging PEC in de tweede helft op jacht naar een nieuwe voorsprong. Het was direct Namli die een aardige dribbel inzette, maar zijn poging ging voorlangs. Ook Anselmo Garcia Mac Nulty kreeg een aardige kopkans, die naast het Friese doel verdween. De thuisploeg stelde daar weinig tegenover, de mannen van Johnny Jansen hadden lange tijd na rust het overwicht.

Een mooi moment was er tien minuten voor tijd, toen Ryan Thomas na lang blessureleed zijn rentree mocht maken. In de slotfase vielen er geen grote kansen meer te noteren, waardoor PEC het tweede punt buitenshuis kon noteren.

Na de interlandperiode komt NAC Breda op bezoek in Zwolle. De aftrap in het MAC3PARK stadion is zondag 20 oktober om 16.45 uur.

SC Heerenveen: Mickey van der Hart; Oliver Braude (Denzell Hall), Nicolai Soyset Hopland, Pawel Bochniewicz, Matis Köhlert; Espen van Ee (Amara Condé), Luuk Brouwers, Simon Olsson (Levi Smans); Jakob Trenskow, Dimitris Rallis (Daniel Karlsbakk), Ilias Sebaoui (Che Nunnely)

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Sherel Floranus, Anouar el Azzouzi, Anselmo Garcia McNulty, Damian van der Haar (Thierry Lutonda), Younes Namli (Kai de Rooij), Jamiro Monteiro, Davy van den Berg, Dylan Mbayo (Ryan Thomas), Dylan Vente, Filip Krastev (Odysseus Velanas)

Scheidsrechter: Joey Kooij

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Espen van Ee, Denzel Hall

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Ryan Thomas, Kaj de Rooij