Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle onderuit tegen NAC Breda

PEC - NAC

Op de late zondagmiddag moesten PEC Zwolle en NAC Breda hun competitiewedstrijd afwerken in het Mac3Park Stadion. Een thuiswedstrijd voor de promovendus van het vorige seizoen tegen de promovendus van twee seizoenen geleden. Het zijn affiches die clubs als PEC Zwolle met rood in de agenda hebben omcirkeld. Want als handhaving in de Eredivisie de doelstelling is, zijn dit de duels waarin drie punten een vereiste is.

Het begin van de wedstrijd was voor PEC Zwolle en onder aanvoering van Jamiro Monteiro en Younes Namli ging men nadrukkelijk op jacht naar de openingstreffer. Het tweetal verzorgde dan ook de grootste kans van de eerste helft voor de thuisploeg. Met een voorzet op maat wist Monteiro de inlopende Namli te bedienen, maar laatstgenoemde zag zijn kopbal gepareerd worden door NAC-goalie Daniel Bielica.

Langzaam aan nam de druk van de thuisploeg wat af en kwam de strijd die NAC Breda altijd levert weer boven drijven en liet zich enkele keren zien voor het doel van Jasper Schendelaar.

PEC kwam goed weg toen aanvaller Elías Ómarsson met een kopbal het houtwerk vond en niet veel later dook Jan van den Bergh bij een hoekschop op bij de tweede paal, maar vergat af te drukken. Ondanks dat PEC de druk na rust opvoerde en gevaarlijk kon worden via Namli en invaller Dylan Mbayo, was het NAC dat de leiding nam. Een poging van Raul Paula werd in eerste instantie nog onschadelijk gemaakt door Schendelaar, maar in diezelfde aanval was het wel raak voor NAC. Paula werd vrijgespeeld en die bediende vervolgens de vrijstaande Ómarsson: 0-1. De Bredase formatie, voor vandaag nog zonder uitzege, voerde na het openingsdoelpunt de score verder op. Goudhaantje Ómarsson gleed een kwartier voor het einde de 0-2 binnen en zo leek het doek te vallen voor PEC.

Enkele minuten later kreeg men weer hoop in het stadion als Kaj de Rooij de aansluitingstreffer maakt 1-2.

Met hoge voorzetten en een dosis goed geluk werd getracht om de gelijkmaker te forceren, maar uiteindelijk leverde dat niet het gewenste resultaat op. Een pijnlijke middag voor PEC Zwolle, dat door de verliespartij tegen NAC voor de vijfde keer onderuit gaat dit seizoen en terug te vinden is op plaats 15 in de eredivisie.