Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle pakt eerste driepunter

PEC - Heracles

Een Overijssels treffen in het Mac3Park Stadion in Zwolle als PEC Zwolle en Heracles Almelo elkaar treffen. Beide ploegen hadden dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen dus beide snakten naar een overwinning en met die overwinning ging de thuisploeg aan de haal want na ruim 90 minuten stond er 3-0 op het scorebord.

Het is een wonderlijk schouwspel. Terwijl invaller Dylan Mbayo PEC Zwolle zojuist in veilige haven heeft geschoten wordt de tweespalt binnen de club nog maar eens pijnlijk duidelijk.

Het ene moment staat het uitzinnige stadion als één juichend blok achter de ploeg, terwijl luttele seconden later door de harde kern het Xander rot op (Czaikowski, algemeen directeur, red.) klinkt en clubicoon Bram van Polen een hart onder de riem wordt gestoken.

Slechts een klein kwartier had de thuisploeg nodig om de score in het onderonsje met Heracles te openen. Het slordige balverlies van Mimeirhel Benita zorgde ervoor dat Filip Krastev ruim baan kreeg richting het doel van Fabian de Keijzer. Ivan Mesik probeerde de Almelose meubelen nog te redden, maar via zijn been belandde de bal pardoes voor de voeten van Dylan Vente, die alleen nog maar binnen hoefde te schuiven in een leeg doel, 1-0. Dat de nieuwe spits van de thuisploeg deze treffer mocht maken kon men Mimeirhel Benita wel aanrekenen want hij sjokte als een oude man achter Vente aan en deed niet eens een echte poging om de spits van scoren af te houden.

Het doelpunt van PEC werd ingeluid met een spandoek van de harde kern. We verliezen onze besten voor een zooitje uit het westen, Isaak bedankt! sierde de tribunes van de fanatieke aanhang. De kreet is een dankwoord richting de na dertig jaar vertrekkende teammanager Isaak Teunis, maar ook nog maar eens een sneer aan de clubleiding van PEC, waar de eerste punten van het seizoen voor verzachtende omstandigheden moeten zorgen.
Het doelpunt van PEC werd ingeluid met een spandoek. Isaak, bedankt voor je hulp! De kreet is een dankwoord richting de na dertig jaar vertrekkende teammanager Isaak Teunis, maar ook nog maar eens een sneer aan de clubleiding van PEC, waar de eerste punten van het seizoen voor verzachtende omstandigheden moeten zorgen.

Bij PEC Zwolle mocht nieuwkomer Sherel Floranus in de basis beginnen en de thuisploeg was de beter deze middag. Heracles kon eigenlijk maar twee kansjes bij elkaar spelen via Shiloh ’t Zand en Juho Talvitie maar de thuisploeg kon veel meer creëren. Kansen waren er voor Dylan Vente en captain Davy van den Berg.

De ploeg van Erwin van de Looi gaf helemaal niet thuis in Zwolle en dat is toch apart in zo’n wedstrijd tussen twee ploegen uit dezelfde provincie.

Ook de nieuwe vleugelflitser Suf Podgoreanu, door Van de Looi in de basis verkozen boven Bryan Limbombe, wist zijn goede invalbeurt van vorige week tegen Willem II geen vervolg te geven. Hij leed ontzettend veel balverlies en uiteraard is hij daarvoor niet gehaald.

Erwin van de Looi kon in de rust zijn team aansporen om meer te geven in de tweede helft om toch nog een resultaat te halen en hij haalde Daniël van Kaam naar de kant en bracht Sem Scheperman binnen de lijnen. Direct na rust leek de wedstrijd gespeeld als Filip Krasten de tweede treffer binnenschoot maar omdat hij een overtreding maakte in aanleiding naar de goal werd hij afgekeurd. Dit schudde Heracles een beetje wakker leek het want het kwam beter in de wedstrijd en werd af en toe redelijk gevaarlijk. Jasper Schendelaar moest tot twee keer toe redding brengen op inzetten van Shiloh ’t Zand en Mario Engels. Ook kwam nieuwe aanwinst Luka Kulenović kwam nog binnen de lijnen maar dit bracht ook geen ommekeer teweeg. Vooral niet toen in de 78ste minuut, op aangeven van Davy van den Berg, Dylan Mbayo de 2-0 binnenschoot en hiermee was de wedstrijd wel beslist. In de slotminuut was het ook nog uitblinker Filip Krastev die de 3-0 binnenschoot was het pleit echt beslecht.   

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Sherel Floranus, Simon Graves Jensen, Anselmo Garcia McNulty, Damian van der Haar (Olivier Aertssen), Nick Fichtinger (Dylan Mbayo), Anouar el Azzouzi (Eliano Reijnders), Odysseus Velanas, Davy van den Berg, Filip Krastev, Dylan Vente (Thomas Buitink)

Heracles Almelo: Fabian de Keijzer, Mimeirhal Benita (Jannes Wieckhoff), Damon Mirani (Bryan Limbombe), Ivan Mesik, Ruben Roosken, Juho Talvitie (Luka Kulenović), Brian de Keersmaeker, Daniël van Kaam (Sem Scheperman), Suf Podgoreanu, Mario Engels, Shiloh ‘t Zand

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Gele kaart (en) PEC Zwolle: Nick Fichtinger

Gele kaarten (en) Heracles Almelo: Ivan Mesik, Sem Scheperman