Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle pakt prima punt in Enschede

FC Twente - PEC
Eén van de vele Overijsselse derby;s speelde gisteravond af in De Grolsch Veste als FC Twente en PEC Zwolle elkaar treffen. FC Twente kreeg in deze wedstrijd de meeste en beste kansen maar na ruim 90 minuten stond er 1-1 op het bord en daar waren ze in Zwolle het meest blij mee.

Youri Regeer kreeg een basisplaats mede doordat Michel Vlap last van een blessure had. Bij de Zwollenaren was er nog geen basisplaats voor de terug gekeerde Younes Namli.

Al na ruim 90 seconden kreeg de thuisploeg een grote kans maar Anas Salah-Eddine maar kon Jasper Schendelaar niet passeren en in de rebound schoot Daan Rots wel heel zwak in. Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak als Sherel Floranus de bal speelt op Dylan Vente en die draait kinderlijk eenvoudig weg bij Max Bruns weg en passeert Lars Unnerstall, 0-1.

De thuisploeg liet het daar uiteraard niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Mitchell van Bergen probeerde het van afstand en Rots schoot even later naast. Tien minuten voor rust was het schot van Rots beter, maar dit keer bracht Schendelaar prima redding. In de blessuretijd van de eerste helft was Mees Hilgers nog kansrijk met een kopbal uit een hoekschop, maar hij raakte de bal niet helemaal goed en dus was de ruststand 0-1.

Er veranderde na de rust niet veel, de thuisploeg viel aan de PEC Zwolle verdedigde. Een inzet van Sam Lammers raakte de paal en dat is pech natuurlijk. Mitchell van Bergen probeerde het van afstand maar dat schot ging net naast. Toch kreeg FC Twente wat het wilde en verdiende, de gelijkmaker. In de 63ste minuut kon Sem Steijn geheel vrijstaand bij de tweede paal de bal binnen tikken na een hoekschop van Carel Eiting. De thuisploeg was niet tevreden en ging op zoek naar meer. Michel Vlap stuitte op doelman Japser Schendelaar en Mees Hilgers tikte de bak na een corner net naast.

In de 75ste minuut maakte Younes Namli zijn rentree op de velden voor PEC Zwolle en hij was nog maar net binnen de lijnen of was al gevaarlijk. Lars Unnerstall kon net op tijd een van richting veranderd schot van Namli net pareren.

Ook Thierry Lutonda was nog heel kansrijk, maar de invaller miste dicht bij het doel van Twente de bal volledig en dus bleef het bij 1-1 in Enschede. Het is het vijfde punt voor Twente en het vierde voor PEC in dit seizoen.

Na afloop liep het nog even uit de hand toen Anouar El Azzouzi verhaal kwam halen bij Steijn, omdat die volgens de PEC-middenvelder een strafschop wilde hebben zonder dat er een overtreding werd gemaakt. Na enig duw- en trekwerk was het gesust en zochten beide spelers met geel de kleedkamers op.

FC Twente: Lars Unnerstall, Bart van Rooij, Mees Hilgers, Max Bruns (Michel Vlap), Anass Salah-Eddine, Carel Eiting, Youri Regeer, Daan Rots (Sayfallah Ltaief), Sem Steijn, Mitchell van Bergen (Younes Taha), Sam Lammers (Ricky van Wolfswinkel)

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Sherel Floranus, Simon Graves Jensen, Anselmo Garcia McNulty, Damian van der Haar (Thierry Lutonda), Anouar el Azzouzi, Davy van den Berg, Odysseus Velanas (Dylan Mbayo), Jamiro Monteiro (Nick Fichtinger), Filip Krastev (Eliano Reijnders), Dylan Vente (Younes Namli)