Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle verliest onverdiend thuis van FC Groningen o21

Afgelopen zaterdagmiddag speelde FC Groningen o21 de uitwedstrijd in Zwolle tegen het al gedegradeerde PEC Zwolle o21. FC Groningen deed het zonder o.a. Kian Slor, Tika de Jonge en Fofin Turay want die waren met de eerste selectie mee naar Ibiza.
FC Groningen moest winnen om nog aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap maar dan moet Feyenoord o21 nog punten laten liggen en moeten de mannen van Sander van Gessel flink aan het scorende vermogen werken want de Rotterdammers hadden drie punten voorsprong en een doelsaldo van +5 vergeleken met FC Groningen.

Onder toeziend oog van de bondscoach van Jong Oranje en oud FC Groningen speler Michael Reiziger werd de wedstrijd gespeeld en de bondscoach kwam natuurlijk kijken naar zijn zoon Gabriël die bij PEC Zwolle speelt. Het werd voor FC Groningen een heel moeilijke wedstrijd en de Zwollenaren waren de beter voetballende ploeg. FC Groningen probeerde wel snel druk te zetten op hun verdediging maar ze speelde zich altijd prima onder die druk vandaan. Tock kwam FC Groningen al snel op voorsprong als in de 6e minuut via een aanval over rechts Nils Eggens de bal voorgeeft en bij de tweede paal is het Marco Speelman die keurig afrond, 0-1. Daarna blijft FC Groningen het moeilijk houden en de kansen zijn voor de thuisploeg. Het duurt tot de 35ste minuut als men succes heeft want een van richting veranderd schot van net buiten de 16 meter van Teun Gijselhart vliegt onhoudbaar voor doelman Stijn Petiet binnen, 1-1. Bij deze stand blijft het in de eerste helft.

Het spelbeeld veranderd in de tweede helft niet want de thuisploeg blijft de betere ploeg maar scoren gaat de ploeg moeilijk af want enkele mooie kansen worden onbenut gelaten. FC Groningen daarentegen heeft dan een Nils Eggens in de ploeg, de man die uit alle hoeken en standen kan scoren en ook vandaag weer. In de tweede minuut na rust is hij die uit een moeilijke hoek de 1-2 binnenschiet. Wat de thuisploeg ook probeert scoren doet men niet en aangezien FC Groningen dat ook niet meer doet blijft het bij de 1-2 overwinning voor FC Groningen, een zwaar bevochten overwinning. Dan is het hopen dat Feyenoord punten laat liggen tegen GA Eagles maar dat gebeurt niet want die winnen met 1-4 van de Eagles en zo is een kampioenschap van FC Groningen o21 ver weg.

PEC Zwolle o21: Duke Verduin, David Voute, Rodney kroeze, Dylan Ruward, Christian Bos, Damian van der Haar, Denzel Kuipers, Teun Gijselhart, Chahid el Allachi, Mohamed Oukhattou, Gabiël Reiziger.
Wissels: Kay Notenboom, Victor Rosendahl Dedes, Skip Jonker, Arenchelo Leito, Divalo Bobson, Giulliany Lorenzo Ben-David dos Santos

FC Groningen o21: Stijn Petiet, Joop Oosterhof, Maxim Mariani, Sven Bouland, Marco Speelman, Roy Leicester, David van der Werff, Robin Kelder, Samuel Dikoš, Steyn Potma, Nils Eggens
Wissels: Silver Uylosa Elum, Jay Kuipr, Djurre Laansma, Mark Hoekstra, Iiro Mendolin, Joël van Kaam