Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle verliest van FC Twente bij afscheid Bram van Polen

De laatste thuiswedstrijd van PEC Zwolle in het seizoen 2023/2024 speelde men tegen FC Twente en dit was tevens de laatste wedstrijd van clubicoon Bram van Polen dis dus stopt met professioneel voetbal en nog een jaar gaat spelen bij de amateurs van VVOG. Op magistrale wijze werd er afscheid genomen van Bram die ontroerd afscheid nam met zijn vrouw en twee dochters. Tijdens de opkomst waren er vier spandoeken met zijn beeltenis te zien en ook hield iedereen in het uitverkochte MAC3PARK stadion een speciale sjaal ter ere van het stoppen van Van Polen omhoog.

Nadat de wedstrijd aan het begin kort stil lag vanwege een medisch noodgeval op de tribune, was de eerste kans voor PEC Zwolle. Filip Krastev dwong keeper Przemyslaw Tyton tot een redding. De mannen van Johnny Jansen bleven dreigend op de counter, maar het was vooral Jasper Schendelaar die meerdere keren een sta in de weg was voor de FC Twente aanvallers. Zo bleef het bij rust 0-0.

De eerste kans in de tweede helft was voor de thuisploeg maar Lennart Thy kopte de bal net voorlangs en even later kon hij een voorzet van Ody Velanas net niet binnen tikken.

Na een klein uur spelen was het Twente dat op voorsprong kwam. Daan Rots schoot binnen, hoewel er in de aanloop naar het doelpunt een overtreding op een PEC-speler gemaakt leek te worden. Scheidsrechter Higler en de VAR keurden de goal goed. PEC treurde niet lang. De Zwollenaren kwamen uit een vrije trap al binnen drie minuten weer op gelijke hoogte. Anselmo Garcia Mac Nulty stond op de juiste plek bij de tweede paal om binnen te prikken: 1-1.

Het leverde een boeiende slotfase op, omdat FC Twente streed voor plaats drie en een bijbehorende plek in de voorronde van de Champions League. De Tukkers drongen aan in de hoop op een doelpunt. Dat leverde een penalty op, tien minuten voor tijd. Ricky van Wolfswinkel wist wel raad met dat buitenkansje: 2-1.

Toen kwam minuut 89 en mocht de dochter Saar van Polen omroepen: ..Papa, je wordt gewisseld voor Eliano”. Met een erehaag, waarin ook de spelers en staf van FC Twente en het arbitraal kwartet meededen, en een klaterend applaus – en uiteraard de sjaals weer omhoog – ging onze aanvoerder voor het laatst van het veld. De nederlaag kon daarna niet meer voorkomen, maar daar maalde niemand met een Zwols hart om.

Scheidsrechter: Higler

Gele kaarten: Lam, Van den Berg (PEC Zwolle), Hilgers (FC Twente)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen (90. Reijnders), Kersten, Lam, Mac Nulty (77. Van der Haar), El Azzouzi, Van den Berg, Velanas, Namli (85. Van der Water), Thy, Krastev

Opstelling FC Twente: Tyton, Hilgers (71. Bruns), Pröpper, Kjølø (58. Vlap), Smal (88. Salah-Eddine), Van Bergen (45+2. Ünüvar), Regeer, Van Wolfswinkel (88. Boadu), Rots, Steijn (88. Van Hoorenbeeck), Sadilek