Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle vrouwen contracteert Hanna Huizenga

PEC Zwolle maakt zojuist bekend dat men voor het vrouwenteam spits Hanna Huizenga heeft gecontracteerd. De nog maar 18 jarige spits die geboren is in het Groningse Hoogezand komt over van de vrouwen van Fortuna Sittard en heeft voor twee jaar getekend in Zwolle.
 

hanna1

Jeugdinternational Huizenga maakte haar debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie al in het seizoen 2021-2022, toen nog spelend voor sc Heerenveen. In die periode stond de aanvalster ook in Zwolle al op de radar, legt manager PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman uit. ,,We hebben Hanna al langere tijd gevolgd en zijn heel blij dat ze komende zomer de overstap naar ons gaat maken. Als spits is zij doelgericht, heeft ze scorend vermogen en gevoel voor ruimte in de diepte. Ook op persoonlijk vlak is ze een goede aanvulling voor onze groep.”

Hanna Huizenga: ,,Ik ben blij met mijn overstap naar Zwolle. De club laat al jaren zien speelsters echt beter te maken en dat is dan ook een belangrijke reden voor deze keuze. Met Fortuna Sittard speel ik volgende week nog de bekerfinale, waar ik enorm naar uit kijk en daarna ben ik klaar voor een nieuw avontuur bij PEC Zwolle Vrouwen.”