Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Redouan el Yaakoubi had graag naar PEC Zwolle gewilt

De transfervrije Redouan el Yaakoubi kon afgelopen transferwindow naar PEC Zwolle en RKC Waalwijk vertelde hij in De Voetbalkantine. Hij baalt echt dat de overgang naar PEC Zwolle niet gelukt is. Nadat de 28 jarige verdediger vertrok bij Excelsior wilde hij graag een stap hogerop en hij zei in het programma  "Ik heb met twee of drie clubs gesproken in de Eredivisie, maar het komt ook door een stukje koppigheid. Ik dacht dat ik na twee jaar Eredivisie een stap hogerop kon maken. Soms gaat dat in de voetballerij niet zo."

Screenshot_20241018_192712_Instagram

"Ik heb met RKC Waalwijk en PEC Zwolle gesproken, maar daar is het uiteindelijk niet van gekomen", vertelt El Yaakoubi. "Een stap naar PEC zag ik wel zitten, omdat ze leuk voetbal spelen en goed voetbal willen spelen. In dat opzicht ben ik een moderne centrale verdediger. Ik ben graag aan de bal en dat zie ik bij PEC gebeuren. Dat was een mooie stap geweest."

Een overgang naar RKC Waalwijk zag El Yaakoubi zelf minder zitten. "RKC is een prachtige club, maar dan zou ik in hetzelfde riedeltje zijn gekomen als waar ik bij Excelsior zat. Ik dacht dat ik misschien naar een club kon die tussen de negende en vijftiende plaats speelt, om daarna weer een stapje te maken. In de transferperiode was ik geblesseerd en eerlijk gezegd ook wel een beetje voetbal-moe. Ik heb mentaal ook wel het één en ander meegemaakt de afgelopen periode. Voor mij was het daarom ook wel goed om even pas op de plaats te maken."

Nu heeft hij de accu weer volledig opgeladen en wil graag weer aan de slag en op dit moment traint hij mee met Jong FC Utrecht. Hij kijkt om zich heen om een nieuwe stap te maken in Nederland. "Er zijn veel mensen in mijn omgeving die mij voor gek verklaren dat ik niet in het buitenland voor het geld ben gegaan. Maar ik doe naast het voetbal ook heel veel dingen die ik leuk vind, met mijn onderneming en alle scholen waarmee we samenwerken. Dat kon ik nog niet loslaten. Dat is de reden dat ik op zoek ben naar een club in Nederland."